Президентът: Българите осъзнават, че властта има една цел – да остане на власт

12:10, 16 ное 18 / Политика 25 1433 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Президентът не може да иска оставки на когото и да е. В тази ситуация ще бъда на страната на гражданите. Българите ясно осъзнават, че всички действия на властта от тук нататък имат една цел – да не загубят властта", коментира президентът Румен Радев пред журналисти, запитан за политическата ситуация в страната.

"Всяка власт - и сегашната, и следващата, трябва да разбере, че не може да се управлява по този начин", добави Радев, цитиран от БГНЕС.

"Протестите са закономерни и основателни. Никой закон не забранява протести", подчерта той.

"Готов съм да приема лидера на партия ГЕРБ Бойко Борисов и да изслушам неговата визия за справянето с корупцията по високите етажи на властта, за прекратяването на катастрофалния срив на инвестициите, за икономическото догонване на държавите от Централна и Източна Европа, които се откъснаха далеч напред по темпове на икономически растеж", заяви президентът.

Държавният глава отговори на критиките на управляващите, че не се е съгласил на среща с техни представители, на която да бъдат обсъдени законови промени, превърнали се в спорни за обществото, но същевременно е приел за среща лидера на БСП Корнелия Нинова, на която тя му е представила „Визия за България“.

„Нека не бъркаме закон с визия. Вече много ясно поясних, че няма как президентът да обсъжда с депутати закони, които са в процес на изготвяне. Той е накрая на този процес“, категоричен беше държавният глава.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама