Борисов отличи Васил Михайлов с наградата "Св. Паисий Хилендарски"

12:15, 14 ное 18 / Култура 25 1514 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На церемония в Министерски съвет премиерът Бойко Борисов награди актьора Васил Михайлов с държавната награда "Св. Паисий Хилендарски" за 2018 г.

"Васил Михайлов е изключителна личност не само в киното и в театъра, а и като дух пазител на същината на нацията", каза на церемонията министърът на културата Боил Банов, цитиран от БТА.

"Щастлив съм, че тази точно награда ме споходи и най ме радва, че ме включвате в отбора на най-големите майстори в изкуството и културата, каза Михайлов.

"Аз все още съм на кон, не съм слязъл от коня. Заповядайте в театъра, защото още играя на живо в няколко спектакъла в три театъра", добави той.

"Този път наградата е дадена на един от любимите ми артисти - той е един народен будител, особено с Петко Войвода, допринесъл е много за възпитанието на нацията и оценката му я е дал народът", каза премиерът Бойко Борисов.

"В новия бюджет сме заделили 20 милиона лева повече за култура, а целево даваме и други пари. Възходящата тенденция продължава и дай Боже дълги години да си на сцената", обърна се Бойко Борисов към Васил Михайлов.

Годишната държавна награда "Св. Паисий Хилендарски" е учредена с постановление 149 от 2000 г. Тя се присъжда за стимулиране на български творци и изпълнители на произведения, свързани с българската история и традиции. Миналата година наградата беше връчена на писателя Владимир Зарев.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама