Пазарджик намалява местата в ''синята зона''

16:55, 13 ное 18 25 1249 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Община Пазарджик планира да намали броя на местата за платено почасово паркиране "синя зона". Това ще стане след приемането на нова Наредба за организация на движението в община Пазарджик, съобщи кметът Тодор Попов. 

Предвижда се намаляване на платените паркоместа с 535, а действащите ще останат 1335, предаде БТА. Близо 230 места за паркиране са в междублокови пространства, които ще бъдат предоставени изцяло на живущите да се разпореждат с тях, обясни Попов. 

Той посочи още, че ще бъдат намалени и абонаментите за паркиране на втори автомобил пред дома, ако жилището попада в платена зона. В момента гражданите заплащат 50 процента от стойността на месечен абонамент за паркомясто, като тази ставка ще бъде намалена на 20 процента.

Друга промяна е платеното паркиране през есента и зимата да бъде във времето от 8.00 до 17.30 часа, а през пролетта и лятото да е от 8.00 до 19.00 часа. 

Веднага след приемането на наредбата от общинския съвет предстои обявяване на нов конкурс за избор на наемател на "синя зона", защото новият ще работи при по-различни условия, каза още кметът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама