Фандъкова: 10 нови детски градини в София през 2019 г.

15:30, 12 ное 18 25 934 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

“Общо 10 нови сгради на детски градини и цялостна модернизация на съществуващи ще бъдат направени в столицата през следващата година”, каза кметът на София Йорданка Фандъкова при откриването на нова детска градина в квартал Драгалевци.

“Надявам се, че ще успеем да изпълним много амбициозния план до две години за всички деца над 3-годишна възраст в София да има място в детска градина, която да е близо до района, в който живеят”, каза още градоначалникът на столицата, цитирана от БТА.

Кметът посочи, че през тази година над 18 млн. лв. Столична община е инвестирала в строителство и модернизация на детски градини и училища.

“Само за район "Витоша" това е третата нова сграда на детска градина, която откриваме”, посочи Фандъкова и допълни, че само преди няколко месеца са открили такава и в кв. "Бояна". “Вече строим още две нови сгради в район "Витоша", каза Фандъкова. Конкретно за градината в Драгалевци, тя посочи, че това е второто й разширение с нова сграда, което се прави в последните години. В нея ще има четири групи - две яслени и две градински.

Кметът посочи, че откакто е започнала инвестиционната програма в изграждането на нови детски заведения са построили над 90 нови сгради.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама