Агенцията по вписване: Виновните за срива на Търговския регистър не са получили бонуси

14:09, 09 ное 18 25 1145 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Отговорните за срива на Търговския регистър длъжностни лица – директорът и експертите от Дирекция „Информационно обслужване и технологии”, на са получили допълнителни възнаграждения за последното тримесечие. Бонусите са се отнасяли до останалите служители, които не са спирали работата си, дори по време на срива. Това съобщиха от Агенцията по вписванията.

„Всеки работодател търси начини да стимулира служителите си, а в държавната администрация механизмът това да се случи са допълнителните възнаграждения от икономии, които могат да се изплащат до четири пъти в годината. Изплащането на бонуси в Агенцията по вписванията е следствие от показани добри резултати на служителите и начин да ги мотивираме да продължават да работят ефективно”, пише до медиите изпълнителният директор на институцията Габриела Козарева.

Сумата, изплатена в последното тримесечие на 2018 г., е в размер на 599 007 лв., се посочва още в съобщението. Тя е разпределена според индивидуалната оценка на всеки от общо 635-те служители на агенцията.

След инцидента работата им била с още по-голям интензитет от обичайния и се работило в извън работно време. Към момента агенцията се произнася в срок по всички постъпили вписвания, като е преодоляно забавянето от 20 дни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама