Младоженци дариха пари, за да залесят гора

17:20, 09 ное 18 / Любопитно 25 1249 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Младо семейство реши да даде живот на 2 декара нова гора, която предстои да бъде залесена на територията на Държавно ловно стопанство – Балчик, съобщиха за благородния жест от пресслужбата на държавната институция.

Младоженците Галя Шишкова и Джулиан Парментер са предпочели да предложат на гостите за сватбеното си тържество, да не им купуват цветя, а предвидените за целта средства, да бъдат събрани, за да се използват за нещо хубаво и трайно, а именно – да бъде създадена нова гора. Една гора от млади растения, които тепърва да се развиват и също да дават живот.

Никола Рахнев – председател на фондация „77“, разказва: “В началото на тази година с мен се свърза Галя. Тя ми каза, че и предстои да сключи брак, но иска хората, които ще дойдат на сватбата да не и подаряват цветя, а да дарят парите и с тях да бъдат купени дръвчета за залесяване”.

След сватбата Галя и Джулиан са предоставили на фондацията 500 лева, с които да бъдат закупени 700 дръвчета.

Подкрепяме инициативата, прекрасно е двама души, създавайки семейство, да създадат и гора, която да расте заедно с децата им и да оставят на внуците си. ДЛС Балчик реши да подари още 700 дръвчета и да залеси с тях общо 2 декара гора – гората на Галя и Джулиан.  Надявам се скоро щастливите младоженци скоро отново да си дойдат, за да могат да видят своята гора. Идеята им е прекрасна и с жеста си те спечелиха не само хората от Балчик, но и от цялата страна, категоричен е зам.-директорът на ДЛС-Балчик инж. Радослав Радев.

Тъй като в момента почвата е много суха и младите дръвчета ще се прихванат трудно, от стопанството са решили да направят залесяването в края на месеца, когато се очаква да паднат първите за тази есен валежи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама