Разкриха две оранжерии с огромно количество канабис край с. Хан Крум

11:45, 07 ное 18 / Крими 25 1391 Topnovini
1
2
3
4

Разкриха две оранжерии с огромно количество канабисови растения при претърсване на местността „Паметниците“ край село Хан Крум. Оранжериите са се помещавали в помещение, пригодено за сушилня са намерени и 27 кг полусухи стъбла и съцветия.

Работата по разкриване на престъплението е започнала преди дни, съобщават от МВР. При обход в малките населени места криминалисти от полицейското управление във Велики Преслав усетили мирис на марихуана от оранжерии близо до пътя Шумен - Велики Преслав край село Хан Крум.

Полицейските служители наблюдавали обекта няколко дни. Когато около 9:30 часа вчера в имота влязъл мъж, е изяснена самоличността му – 49-годишен шуменец. В две от оранжериите криминалистите попаднали на множество засадени канабисови растения, всички в различен стадий на растеж. Парниците били с изградена поливна система.

Местопроизшествието е посетено от директора на ОДМВР-Шумен ст. комисар Ялчън Расим и административния ръководител на окръжната прокуратура и окръжен прокурор на Шумен Маргарита Георгиева. Иззети са общо 551 растения.

При претърсване в помещение, пригодено за сушилня са открити закачени за сушене 885 полусухи стебла листна маса и съцветия канабис. Още 414 сухи стръкa били намерени в три кашона. Общото им тегло е 27 кг.

В хода на образуваното досъдебно производство за държане на наркотично вещество с цел разпространение било предприето претърсване в сграда на ул.“Цар Иван Александър“ в Шумен, обитавана от местния жител, на 43 г. Открити са 339 боеприпаса, повечето от които патрони за гладкоцевно оръжие 12 калибър, 93 от тях били деветмилиметрови, имало и 20 броя за нарезно оръжие - всички незаконно притежавани и без разрешителни. В хода на процесуалните действия, извършени под надзор на дежурен прокурор било изяснено, че 49-годишният има сключен дългогодишен договор за аренда на оранжериите край село Хан Крум, а 43-годишният - договор за ползване на имота, сключен с по-възрастния.

За срок до 24 часа в РУ-Шумен е задържан 49-годишният за извършено престъпление по чл. 354 А ал. 1 от НК - държане на наркотично вещество с цел разпространение. Мъжът е криминално проявен. Осъждан е четири пъти за нанесена телесна повреда, за кражба, за управление на моторно превозно средство в срок на наложено административно наказание, през 2017 година е съден за шофиране в нетрезво състояние.

43-годишният бил с наложено наказание „пробация“ през 2014 година за извършено престъпление по чл. 308 ал. 2 от НК- съставяне на неистински официални документи.

За незаконно притежаваните боеприпаси е образувано производство за извършено престъпление по чл. 339 ал. 1 от НК. Работата по документиране на престъплението продължава. С постановление на прокурор 49-годишният е задържан за срок до 72 часа, привлечен е като обвиняем за отглеждане и засяване на високорискови наркотични вещества и за държане с цел разпространение на наркотично вещество.

Ключови думи

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани