Холандец иска да смени датата си на раждане, за да е по-желан в Tinder

20:20, 08 ное 18 / Любопитно Сподели в: 25 458 Topnovini Автор: Topnovini
1

Мъж заведе дело с искане да смени датата си на раждане. В мотивите си 69-годишният холандец Емил Рателбанд посочва, че това ще му отвори повече възможности за работа, както и че ще подобри рейтинга му в мобилното приложение за запознанства Tinder.

По думите на Рателбанд, щом живеем във времена, в които човек може да смени пола си, би трябвало и той да може да промени възрастта си. Той е роден на 11 март 1949 година, а иска в документите му да пише, че се е появил на бял свят 20 години по-късно – на 11 март 1969 година.

Ратълбанд твърди, че се чувства дискриминиран заради възрастта си.

„На 69 години възможностите ми се ограничени. Ако съм на 49, мога да си купя нова къща, да карам различна кола. Мога да се наема с повече работа… Когато в Tinder пише, че съм на 69 години, не получавам обратен отговор. Ако пише, че съм по-млад, с лицето, което имам, ще бъда в блестяща позиция”, обясни Рателбанд, цитиран от Би Би Си.

Холандецът разказа още, че според лекарите тялото му е като на 45-годишен мъж, а самият той се описва като „млад Бог”.

Във Facebook мъжът написал, че е взел решението да промени датата си на раждане не защото се чувства стар, а защото иска да награби с пълни шепи от живота. Ротелбанд е медийна личност и мотивационно гуру. По-рано тази година той смени вярата си и стана будист.

Според експерти искането му обаче няма да бъде уважено от съда, поради липсата на юридически механизъм, който да позволява промяна на рождената дата.

Един от съдиите дори го попитал как смята да гледа на първите 20 години от живота си, които иска да изтрие. „За кого са се грижели родителите ви тогава? Кое е било онова малко момче?”, попитал съдията. Очаква се съдът в Арнем да се произнесе в рамките на четири седмици.

Сподели в:
Ключови думи

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани