Принц Чарлз обеща да се промени, като стане крал

15:20, 08 ное 18 / Любопитно 25 1267 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Британският престолонаследник принц Чарлз обеща да промени своето поведение, когато стане крал, защото неговата роля в обществото ще бъде различна от сегашната.

Агенциите цитират думите на принца на Уелс в интервю за телевизионната програма "Принц, син и наследник - Чарлз на 70". Предаването ще бъде излъчено днес, а вестник "Телеграф" публикува предварителни извадки от него.

На въпрос дали в качеството си и на монарх ще продължи да участва в обществени кампании, което понастоящем е доста присъщо за неговата дейност, синът на кралица Елизабет Втора отговори:

"Не, това няма да го има. Не съм толкова глупав!"

Чарлз изтъкна, че когато се възкачи на британския престол, това ще бъде един съвсем различен ритуал. И той много добре осъзнавал какви ще бъдат последствията от него и как трябва да действа в новата ситуация. Принц Чарлз обеща да се придържа към рамката на "конституционните параметри" в живота на монарха.

По думите му трябва добре да се осъзнае, че в едно и също време съществува място само за един монарх, а не за двама.

"Ти не можеш да си крал, ако си принцът на Уелс или си престолонаследник. Тези две ситуации са съвършено различни!", подчерта принц Чарлз.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама