Трите вида химия за успешна връзка

18:00, 04 ное 18 / Любопитно 25 1361 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Едва ли съществува идеална формула или рецепта за любов. Влюбваме се случайно и спонтанно. Но когато говорим за истинска любов, то за нея определено трябва да има химия, и то не една, а цели три вида, пише missbloom.bg.

Когато има само два вида химия, любовта е двуизмерна – нещо не й достига. Триизмерната любов – когато има три вида „химия“ – е истинска и осезаема. За каква „химия“ обаче говорим?
Физическа

Това е „простата химия“ между двама души, които се харесват физически един друг. Това е необходимо условие за да се развива връзката, но не е достатъчно. Физическата „химия“ привлича хората един към друг, но не провокира към нещо повече. За да има нещо повече, ви трябват и другите два вида „химия“.

Интелектуална

Това е „химията“, която възниква между двама души, които могат да разговарят един с друг с часове. Разговорът им се случва естествено и ги стимулира един друг интелектуално. Двамата общуват така, сякаш се допълват и тогава се получава истинският диалог. Да усещате интелектуална „химия“ с някого е сякаш да намерите свой дом в разума на друг човек. Голяма част от общуването е невербално, а мълчанието ви се струва доста комфортно.

Духовна

Тя се случва тогава, когато характерите ви се съчетават. То е по-дълбоко от мнението и убежденията. Духовната „химия“ е когато и двамата гледате по един и същи начин на живота, а ценностите ви са еднакви. Чувствате се спокойно и в безопасност един с друг, чувствате, че сърцето ви е у дома, а не само разумът ви. Цените се един друг като личности.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама