Забраниха ползването на слънцезащитни кремове и лосиони на остров Палау

19:00, 02 ное 18 / Любопитно 25 1049 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Властите на островната държава Палау забраниха използването на слънцезащитни кремове и лосиони на своята територия, с цел да опази коралните си рифове, съобщи ДПА, цитирана от БТА.

Решението беше обявено от президента на страната Томас Ременгесау. На цялата територия на архипелага се забранява от 2020 г. продажбата и употребата на токсичните за коралите слънцезащитни продукти.

Нарушителите ще бъдат наказвани с глоба от 1000 долара. Подобни продукти, внесени от туристите, ще бъдат конфискувани. Посетителите на малката държава ще трябва да търсят алтернатива и на пластмасовите продукти, като чашки, сламки, бутилки и торбички, които също ще бъдат забранени.

Палау е малка островна държава и е първата, която въвежда пълната забрана на слънцезащитни продукти на своята територия. Населението й е от само 21 000 души. Учените доказаха, че някой вещества, съдържащи се в кремовете и лосионите срещу слънчево изгаряне са отровни за морските обитатели и способстват за избелването на кораловите рифове. Хавай също ще въведе подобна забрана, но считано от 2021 г.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама