Apple предизвиква с нови продукти в Ню Йорк

16:18, 30 окт 18 / Любопитно 25 1716 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Преди минути започна специалното събитие на Apple, на което се очаква компанията да представи нови продукти.

Верни на традициите си, Тим Кук и екипът му обвиха в мистика събитието, което този път не е от централата на компанията, а се провежда в сърцето Бруклин. Предварителните очаквания са да бъдат представени нови версии на iPad Pro без Home-бутон (основания затова дава и версията за таблети на iOS 12, която вече позволява устройствата да се управляват без бутона, както новите флагмани на компанията); Mac mini и Mac book. За първи път поканата за събитието е в редица варианти с различен арт-вариант на логото. Това доведе до спекулации и за възможно обявяване на видеострийминг услуга на Apple, с която тя да се бори срещу Netflix.

Събитието стартира с видео, разкриващо артистичната страна на Ню Йорк.

Публиката посрещна повече от добре Тим Кук, а той се обясни в любов на града. След кратко припомняне на новостите около продуктите и внушителната статистика от 100 000 000 Мас-устройства стартира презентацията на нов MacBook Air.

Обновената машина е с Retina display, Touch ID и подобрени параметри  в графиката, процесорната мощ и тракпада. Интересен акцент е и фактът, че лаптопът е направен от 100% рециклиран алуминий.

16:25

Очаквано, след презентацията на MacBook Air Тим Кук направи преход към друг дългоочакван продукт - нов Mac mini. Показаният в демонстрационното видео е черен на цвят и прилича изключително много на конзолата Apple TV

16:27

Новият Mac mini е с шестядрен процесор и обещава да е 5 пъти по-бърз отпреди и ще има до 64 МВ памет на процесора. Капацитетът ще е до 2 ТВ. Видеоенкодингът ще е 30 пъти по-бърз от предишното поколение. Стартовата цена е 799 долара.

16:32

Корпусът на Mac mini също е произведен от 100% рециклиран алуминий.

16:37

Обявени бяха 60 нови обучителни сесии за възможностите за работа с новите продукти на Apple и апликациите в App Store. 

16:41

След кратко представяне на обновени магазини и нови локации, включително предстоящо откриване на Apple Шанз Елизе, бе заявено, че всички магазини на корпорацията използват зелена енергия.

16:42

Тим Кук обяви, че 17 000-хиляди служители на компанията са номер 1 и направи преход към очаквано представяне на нов iPad Pro. Кук сподели, че вече има над 400 000 000 устройства в света, а с 44.2 милиона таблета за миналата година успяват да изпреварят всички производители на лаптопи и настолни компютри.

16:45

Новият iPad Pro е с леко променен дизайн, чиито ръбове напомнят iPhone 4. Както предвидихме, таблетът вече няма Home-бутон, а също така е решен основен проблем за притежателите му - стайлусът вече може да се прикрепва с магнит за самия таблет.

Новият малък iPad Pro е с 11 инча екран, за разлика от предишното поколение, където бе с половин инч по-малко. Големият 12.9 модел е без промяна в екрана, но като цяло таблетът е значително по-малък и лек.

Очаквано, след премахването на бутона, таблетът има Face ID. МАшината разполага с А12Х бионик чип, обещаващ по-добра производителност и енергийна ефективност. Заявката е новият iPad Pro да е по-добър от 92% от всички мобилни компютри, продадени през последните 12 месеца.

16:55

iPad Pro с новия Liquid Retina display прави голяма стъпка като вместо lightning-кабела залага на USB-C. Паралелно с това бе обявена и втора версия на стайлуса Apple Pencil. Той не е 100% овален, прикрепя се с магнит за таблета и се зарежда безжично.

17:15

При презентацията на iPad Pro се наблегна също на рециклираните материали, а цената му започва от 799 долара - точно като при Mac mini.

17:17

Тим Кук обяви, че iPad Pro предефинира не просто понятието за таблет, а за персонален компютър като цяло. Обявена бе и новата версия на iOS 12.1 с групов FaceTime.

17:20

На финала Тим Кук представи един от любимите музикални артисти на екипа му - Лана дел Рей, която ще изпее няколко песни за публиката на специалното събитие.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама