Обискираха счетоводна къща при акцията, свързана с Агенцията за българите в чужбина

16:35, 29 окт 18 / Общество 25 503 Topnovini
1

Повече от три адреса са претърсени в Кюстендилско днес, във връзка с разследването на Специализираната прокуратура срещу престъпна група за подкупи и престъпления по служба, свързано с дейността на Държавната агенция за българите в чужбина, съобщи БТА. Обискирани са няколко обекта в Кюстендил, сред които счетоводна къща в центъра на града. Претърсен е бил и имот в с. Драговищица.

Претърсванията и изземванията са в рамките на образувано досъдебно производство за извършени престъпления за престъпна група, подкуп и длъжностни престъпления.

От полицията и прокуратурата в Кюстендил отказаха информация за това дали има задържани. Полицейски източници обаче съобщиха, че обиските продължават и вероятно няма да завършат днес.

В града е известно, че македонски граждани ползват съдействието на местни юристи, за да получат българско гражданство. Чрез него те получават възможност да се движат свободно в Европа.

Преди години в града бяха установени адреси, на които бяха регистрирани десетки македонски граждани, въпреки, че не живеят на тях. Много са и македонците, фигуриращи в избирателните списъци.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани