Арестувани са няколко служители на Агенцията за българите в чужбина

09:07, 29 окт 18 / Общество 25 725 Topnovini
1

Председателят на Държавната агенция за българите в чужбина (ДАБЧ) Петър Харалампиев и още над 20 служители на ведомството са задържани в рамките на спецоперация за разследване на корупционни практики в агенцията.

Харалампиев е задържан в дома му в София и е докаран в сградата на ДАБГ, където се извършват действия по разследване, съобщи Нова телевизия.

Специализираната прокуратура разследва Държавна агенция за българите в чужбина по подозрения в корупция, съобщиха по-рано от пресцентъра на институцията.

Следователи от СО-СП на Специализирана прокуратура извършват процесуално следствени действия на адреси в София, Кюстендил и Плевен - претърсвания и изземвания, обиски на лица и разпити на свидетели в рамките на образувано досъдебно производство за извършени престъпления.

Разследването е свързано с дейността на ДАБЧ.

Сигналът, по който започва разследването е за издавани документи за български произход срещу няколко хиляди евро.

Председател на Държавна агенция за българите в чужбина е Петър Харалампиев. Той пое ръководството през май 2017 година. Преди това, от декември 2014 г. до май 2017 г. Харалампиев беше заместник областен управител на област София, а преди това изпълнителен директор и член на Управителния съвет на фондация „Българе“.

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани