Депутатка спечели кулинарно състезания в Елена

11:37, 29 окт 18 / Любопитно 25 1233 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Народният представител от ГЕРБ Станислава Стоянова спечели първо място в кулинарно състезание, по време на станалия вече традиционен Празник на Еленския бут. Стоянова, заедно с колегата си в най-голямата парламентарна група инж. Клавдия Ганчева бяха сред официалните гости при откриването на атрактивния фестивал в град Елена. 

Станислава Стоянова се включи в надпревара по аранжиране на блюда с уникалния деликатес. Представянето на участниците се оценяваше от публиката и от Иван Звездев, който бе водещ на състезанието. Зрителите отредиха първото място именно на депутата Стоянова, която за по-малко от 5 минути спретна красиви ордьоври от тънко нарязан Еленски бут. Второто място бе за областния управител проф. Любомира Попова. Народният представител инж. Клавдия Ганчева и председателят на Общинския съвет в Златарица Стефан Бранзелов също взеха участие в състезанието. 

„За нас беше привилегия и удоволствие да участваме в проявите, съпътстващи този уникален празник“, категорична бе Станислава Стоянова. По думите й нарастващият интерес към Празника на Еленския бут показва, че действително са нужни събития, възхваляващи българския майсторлък, уменията на предците ни и богатството на нашето минало. „Затова в програмата на празника отново бяха включени български традиции като пърлене на прасе над трап, характерно само за района на Елена и много други стари еленски занаяти” коментира депутатът. 

Народните представители от ГЕРБ не пропуснаха възможността да поздравят кмета на Елена инж. Дилян Млъзев, по чиято инициатива и в партньорство с Местния съвет по туризъм, Празникът на Еленския бут се провежда за седма поредна година. Събитието неизменно привлича хора от цялата страна и чужбина, като същевременно стимулира местната икономика и популяризира българските традиции. „Поздравления за кмета Млъзев, който преди години пое управлението на общината, водейки се от мотото „Да съживим Елена!“ Днес това е действително постигнат факт, а празникът на Еленския бут е едно от многобройните събития, които имат безспорен принос”, коментира победителката в едно от атрактивните кулинарни състезания Станислава Стоянова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама