Велико Търново се отказа от увеличението на таксите в Младежкия дом

10:40, 29 окт 18 25 1126 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Община Велико Търново се отказа от драстичното увеличение на таксите, които се плащат за школите по изкуствата в Младежкия дом в старата столица. След протестни подписки и петиции на родителите, поскъпването ще бъде само 20 %, заради регистрацията на общинското предприятие по ДДС.

Мариела Георгиева е майка на две дъщери, които ходят на уроци по пиано, във вокална група, на театрална школа и на уроци по керамика. Творческите занимания на двете деца сега месечно струват на семейството 90 лева. За да продължат да ги посещават момичетата, родителите ще трябва да плащат 200 лева.
"Таксите се вдигат значително. Ще трябва да се лишим от нещо друго, за да продължават децата да се обучават", каза Георгиева пред БНР.

Цените на таксите за школите по изкуствата в Младежкия дом не са променяни от 2011 година, отпада първоначалното предложение за увеличение на някои от цените над 50 %, посочи на последната сесия на общинския съвет кметът Даниел Панов:
"Измененията на цените на първо място са необходими, за да спасим закона за ДДС. След водените разговори, ние сме направили промените, които са ги поискали и ръководителите, и родителите".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама