Орлин Павлов влезе в учебниците по музика

11:20, 29 окт 18 / Любопитно 25 1035 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

След като училищният звънец в 97 СУ „Братя Миладинови“ в София преди две седмици зазвуча с хита на Орлин Павлов „Още малко“, сега певецът с най-голямата усмивка може да се похвали, че ще стигне до всички деца в страната, но с детски песни.


Негово изпълнение беше вкарано в учебниците по музика за трети клас. Той ще звучи сред най-малките с „Коледен звън“, в която пее заедно с детско шлагерно студио „Да“.

Песничката е една от шестте композиции на автора Доно Цветков, които влизат в новите учебни помагала за 3-ти и 7-ми клас на издателство „Анубис“. Всички те са по музика на Цветков, а текстовете са на доказаната му творческа половина Райна Пенева, с която издадоха вече няколко диска за най-малките. Изпълнението на останалите композиции също е поверено на популярни гласове, сред които е и дует „Мания“. Част от песничките са предназначени дори за детската градина – за малчуганите от 3 и 4 група.

„А още 8 наши песни включиха в учебните си помагала по музика и 2 други издателства и надявам се скоро и тях да видя“, похвали се самият Доно Цветков.

"Да, аз съм един щастлив писач на песни за деца!", намигна той в социалните мрежи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама