Китай забрани храненето на панди от туристи в зоопарковете

15:29, 28 окт 18 / Любопитно 25 1056 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Защитниците на панда в Китай отдавна се противопоставят на факта, че туристи се доближават до мечките, обяснявайки, че различни болести могат да бъдат предадени на животните, които са застрашени от изчезване.

Според законите на Китай, на туристите не е позволено да се доближават до животни, принадлежащи към застрашени или редки видове фауна. Само тези, които отговарят за ежедневните грижи - развъдчици, ветеринарни лекари и биолози в зоологическите градини могат да общуват с пандите.

Голямата панда (бамбуковата мечка) е бозайник от семейство Мечкови, чиято родина е централен Китай. Голямата панда е застрашен вид и е под особена държавна защита в Китай. В допълнение, пандата е символ на Китай и заема специално място в дипломацията на Пекин. Изпращането на тези животни в различни страни вече се е превърнало в истинска традиция.

В природата, сред планините на провинция Съчуан, са останали малко повече от 1500 панди. Въпреки че опитите за размножаването им даде известни резултати, не може да бъде постигната решителна промяна в увеличаването на тяхната популация.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама