Премиерът Борисов инспектира трасето на АМ „Хемус“ между Белокопитово и Буховци

12:10, 27 окт 18 / Политика 25 2503 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Премиерът Бойко Борисов направи инспекция на трасето на АМ „Хемус“ между Белокопитово и Буховци. Кметовете на Шумен и Търговище споделят за трудност по трасето с отчуждаването на 180 декара земеделска земя, а след като Борисов разговаря със собственика на земята са стигнали до консенсус. С него са коментирали варианта да се търси законово решение, за да не се забавя строежът на магистралата.

Това бе част от изявлението на премира. Той коментира и задържането на олигарси и намалената контрабанда, които дразнят опозицията. Според него работата на институциите дава резултати и именно това предизвиква напрежението.

Той припомни как след управлението на кабинета "Орешарски" държавата е платила близо седем милиарда и е заварила дефицит от 4%.
"АМ "Хемус" защо не я направиха. Важна ли е тя за гражданите на Търговище, на Шумен", попита Борисов и припомни, че кабинетът "Орешарски" я извади от програмата за финансиране с европейски фондове.

На срещата присъстваха още областният управител на Търговище Митко Стайков, заместникът му Панайот Димитров и кметовете на Търговище Дарин Димитров и на Шумен Любомир Христов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама