Премиерът Борисов инспектира трасето на АМ „Хемус“ между Белокопитово и Буховци

12:10, 27 окт 18 / Икономика 25 1708 Topnovini
1

Премиерът Бойко Борисов направи инспекция на трасето на АМ „Хемус“ между Белокопитово и Буховци. Кметовете на Шумен и Търговище споделят за трудност по трасето с отчуждаването на 180 декара земеделска земя, а след като Борисов разговаря със собственика на земята са стигнали до консенсус. С него са коментирали варианта да се търси законово решение, за да не се забавя строежът на магистралата.

Това бе част от изявлението на премира. Той коментира и задържането на олигарси и намалената контрабанда, които дразнят опозицията. Според него работата на институциите дава резултати и именно това предизвиква напрежението.

Той припомни как след управлението на кабинета "Орешарски" държавата е платила близо седем милиарда и е заварила дефицит от 4%.
"АМ "Хемус" защо не я направиха. Важна ли е тя за гражданите на Търговище, на Шумен", попита Борисов и припомни, че кабинетът "Орешарски" я извади от програмата за финансиране с европейски фондове.

На срещата присъстваха още областният управител на Търговище Митко Стайков, заместникът му Панайот Димитров и кметовете на Търговище Дарин Димитров и на Шумен Любомир Христов.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Ще гласувате ли на предстоящите избори?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 111 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.