Над 100 производители се включват на фермерския пазар до храм "Александър Невски"

09:30, 27 окт 18 / Общество 25 1076 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Над 100 малки производители и занаятчии от цялата страна ще се съберат тази неделя зад храм-паметника "Св. Ал. Невски" в София. Събитието се организира в сътрудничество между Столична община, Общинско дружество Пазари Юг ЕАД и Кооперация Хранкооп – София.

Ще бъдат представени кулинарни традиции и разнообразие от всички краища на България, натурална козметика и ювелирна изработка на изделия от вълна, филц, стъкло, керамика, кожа, дърво и други естествени материали.

Посетителите ще могат да опитат и закупят изобилие от пресни и консервирани плодове и зеленчуци, билки и подправки, хляб и печива с квас, здравословни сладкиши, гъби и яйца, млечни и месни продукти, мед и пчелни продукти, сладка и конфитюри, чайове и сиропи, бира и вино, и много други. В обособена зона ще се проведат кулинарни и творчески работилници, както и прожекция на филми по темите храна, земеделие и устойчив начин на живот.

Събитието тази неделя ще бъде част и от Good Food Good Farming – кампания за цялостна промяна на земеделската политика на ЕС.

На 27 и 28 октомври 2018 г. организации, работещи в подкрепа на малките производители ще привлекат вниманието на обществото към това да се промени генерално земеделската политиката на ЕС. Хора от цяла Европа ще излязат с тенджери и тигани, за да заявят желанието си да се хранят с чиста и качествена храна, и ще се включат в демонстрации, пикници, пазари, фестивали и други събития, насочени към устойчив преход към чиста храна и земеделие.

Хранкооп също призовава към действие, с покана за събитието си тази неделя, 28 октомври 2018, от 11 до 18 ч. в началото на ул. Оборище, зад храм-паметника Ал. Невски. Посетителите ще могат да опитат чиста българска продукция, да се запознаят лично с нейните производители, както и да се снимат със зелен картон за кампанията Good Food Good Farming.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама