Румен Петков: Назначаването на главен секретар на МВР е натоварено с политика

18:35, 25 окт 18 / Политика 25 1915 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Не мисля че президентът Радев е тръгнал да нарушава законите и да създава партия , но от този конфликт страда България, така Румен Петков коментира пред bTV напрежението между президента и премиера. 

По думите му първоизточникът на конфликта е в парламентарната група на ГЕРБ, Цветан Цветанов адресираше президента Радев абсолютно безсмислено, може би раздразнен от тежката загуба на ГЕРБ на президентските избори. Това е проява на недобър тон, категоричен беше председателят на партия АБВ.

Според него обаче, този конфликт не е причина да не се назначава главен секретар на МВР.

„Причината да няма главен секретар са скандалите в управляващия формат, назначението на главен секретар на МВР е натоварено с политика,  а това е обидно за системата. Това е част от демотивацията на служителите”, посочи още Румен Петков.

Функциите на главния секретар не може и не бива да бъдат подменяни от министъра на вътрешните работи, категоричен беше още той. По думите му това става проблем на голямата коалиция. „Министерския съвет не разглежда този въпрос, а това според мен означава, че на поста главен секретар се гледа като на политическо назначение”, каза още Румен Петков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама