Прокуратурата проверява ремонта на ул. „Граф Игнатиев” в София

12:55, 25 окт 18 25 1193 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Прокуратурата е започнала проверка на ремонта на столичната улица „Граф Игнатиев”. Сигналът е подаден от организацията "Спаси София". Те са информирали и европейската служба за борба с измамите ОЛАФ за злоупотреби.

Държавното обвинение е поискало цялата документация по ремонта на ключовата улица, за да направи проверка дали действително може да става дума за нарушаване на Закона за обществените поръчки.

Фирмата „Джи Пи Груп”, която поставя материала, също прави своя проверка за качественото изпълнение на  проекта на улицата.

„Извършват се проверки от страна на прокуратурата, вътрешния одит на общината, така че съвсем навреме е сега да погледнат дали има някакъв проблем. Ако има, съответно да се отстрани преди да сме обявили обществената поръчка. В момента се извършват проверките на вътрешния одит на ул. „Граф Игнатиев”. Започна проверка и на прокуратурата, така че това е най-добрият начин да установим дали има някакъв проблем или не”, каза столичният кмет Йорданка Фандъкова пред Нова телевизия.

Резултатите от проверките трябва да станат ясни скоро, уверяват от Столична община.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама