Гилермо Дел Торо ще прави анимационен Пинокио

08:20, 23 окт 18 / Любопитно 25 1162 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Първият филм на режисьора Гилермо Дел Торо, след като спечели Оскар за "Формата на водата", ще бъде стоп моушън версия на класическата Пинокио, заявиха от "Нетфликс", цитирани от "Холивуд рипортър", пише БГНЕС.

"Нито една форма на изкуство не е повлияла толкова на живота ми, колкото анимацията и никой герой в историята не е направил такава дълбока лична връзка с мен, като Пинокио", казва Дел Торо.
 
Бъдещият пълнометражен филм ще е "моята версия за тази странна кукла, превърнала се в момче" и ще е мюзикъл развиващ се през 1930 г. в Италия. "Пинокио е една невинна душа с един незаинтересован баща, която се губи в свят, който не може да разбере", споделя режисьорът. "Той започва едно невероятно приключение, което го кара да разбере баща му и реалния свят", допълва той.

Режисьорът вече има няколко проекта с "Нетфликс", включително "Ловци на тролове". Той също така е създател на поредица от предстоящи хорър филми, отново за платформата.
 
От "Нетфликс" очакват работата по проекта на Дел Торо да започне преди края на 2018 г., но към момента няма дата за излизане на филма.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама