Консумирането на морски продукти удължава живота

20:00, 19 окт 18 25 2255 Шрифт:
Topnovini

Учени от Харвардския университет установиха, че редовната консумация на морски продукти повишава продължителността на живота и снижава интензивността на процесите на стареене, пише сайтът Медикъл експрес.

Специалистите посочват, че правилното и редовно съблюдаване на средиземноморската диета, която включва консумацията на риба, миди, скариди и други морски продукти, осигурява определен запас от мастни киселини. Те са от голямо значение за правилното функциониране на организма.

Мастните киселини понижават кръвното налягане и значително намаляват нивата на холестерол в кръвта.

Възрастните хора, които спазват средиземноморска диета, живеят с 3 години по-дълго от останалите и три пъти по-рядко умират от сърдечносъдови заболявания.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама