Обучения по еко-проект разкриват какво е иновация

19:23, 06 юли 18 25 915 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

ТОПНОВИНИ следи етапите от проекта "ИНТЕГРИРАНЕ НА ПОЛИТИКИТЕ ЗА ОПАЗВАНЕ НА ОКОЛНАТА СРЕДА В ДНЕВНИЯ РЕД НА ОБЩНОСТИТЕ". Той включва създаване на алгоритъм за информирано гражданско участие на местните общности в процесите на формиране и провеждане на политиките за опазване на околната среда.

На практика, това ще се осъществи чрез поредица от обществени форуми, в които взимат участие всички заинтересовани страни – представители на местните общности, в това число и местните власти, представители на МОСВ, както и инвеститори и работодатели.

Днес разказваме за същината на иновациите, разкрита по време на обучителните семинари. Повече информация за проекта можете да откриете на официалната фейсбуук страница на проекта.

Що е то иновация?

Има много различни дефиниции за понятието и термина "иновация", като подобрение, нововъведение, изобретение, създаване на нова добавена стойност, усъвършенстване на продукт, услуга или процес.

Много често обаче, нито едно от тези определения не отговаря на условията за иновация. Думата е преекспонирана, изнасилена и лишена от смисъл заради масовото си споменаване, по същия начин, по който терминът "модерност" губи значението си през 19 в. и всичко започва да се нарича модерно.

Какви са основните типове иновация?

• Въвеждане на нов продукт
• Въвеждане на нов метод за производство
• Създаване на нови пазари
• Развиване на нови източници за ресурси
• Създаване на нова пазарна структура в даден пазар

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама