Общественици от Габрово ще получат медал от Каракачанов, открива състезание COMMANDO CHALLENGE

09:10, 18 окт 18 / Общество 25 995 Шрифт:
Topnovini

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов ще награди с юбилеен медал „100 години Първа световна война“ видни общественици от община Габрово за активна военнопатриотична дейност и безвъзмездна работа при осъществяването на Мемориални комплекси „Стена на Храбростта“ в Трявна. Церемонията по награждаването ще се състои от 17.30 ч. в сградата на общината в града.

Ден по-късно в Габрово започва международното състезание COMMANDO CHALLENGE 2018, което ще бъде открито от Каракачанов. То се организира по инициатива на бивши военнослужещи от 68-ма бригада Специални сили и СОБТ съвместно с международните центрове за специална подготовка „Алфа-Метал“.

Отбори от Специалните сили, МВР и НСО ще преодоляват една от най-тежките тактически полоси с препятствия, ще стрелят с автомат АК-47 и карабина М-4, ще оказват първа долекарска помощ на пострадали и ще пренасят ранени по определен маршрут. На 20 октомври ще се включат и отбори от цивилни граждани.

Тази година състезанието е посветено на петимата български военнослужещи, загинали преди 15 години при атентата срещу база „Индия“ в Кербала, Ирак. Състезанието започва в 9.00 ч. на 19 октомври на тактическия полигон на „Алфа Метал“ в района на с. Мичковци, Габровско.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама