Тихомир Стойчев: Не смятам престъплението в Русе за разкрито

10:05, 15 окт 18 25 1175 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

''Аз все още не смятам престъплението в Русе (убийството на телевизионната водеща Виктория Маринова) за разкрито'', докато не бъде доведен в страната основният заподозрян, обяви пред bTV Тихомир Стойчев, бивш директор на Централна служба за борба с организираната престъпност (ЦСБОП).

За убийството задочно обвинение получи 21-годишният Северин Красимиров, който беше арестуван в Германия и се очаква да бъде екстрадиран у нас.

''Защо се хвърля веднага жандармерията? Къде са районният инспектор и оперативният работник, които е трябвало да изследват криминогенната обстановка в района'', попита бившият директор на ЦСБОП.

По думите му властта и институциите работят кампанийно.

Според социалния антрополог Харалан Александров реакцията след убийството е отражение на ситуацията, в която живеем – на пости-истина. ''Доверието в институциите е под санитарния минимум, но липсва иа доверие в реалността'', коментира още Александров.

Той определи действията на ромите в Русе като ''племенно действие'' – цялото племе отговаря за действията/престъплението на един от племето.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама