В Русе започват инициативи в памет на журналистката Виктория Маринова

09:30, 15 окт 18 / Общество 25 428 Topnovini
1

Обществената енергия, която обедини русенци след убийството на Виктория Маринова, прераства в различни инициативи в памет на журналистката, която приживе подкрепяше редица социални каузи и кампании. Междувременно, ситуацията в двата ромски квартала в Русе, където е живял заподозряният за убийството на Виктория, тази сутрин е спокойна, но полицейското присъствие остава, съобщи говорителят на ОД на МВР в Русе Даниела Малчева пред БНТ.

Румен Максимов е близък и колега на Виктория Маринова, и основен организатор на инициативите в нейна памет. Целта е да се продължи социалната ангажираност на журналистката с проблемите на обикновения човек, обяснява Румен.

Тази вечер трябвало да се излъчи следващия броя на предаването на Виктория Маринова. "Поемаме ангажимент да завършим предаването, което така и не успяхме да излъчим. Темата беше Хитрино и използването на отпуснатите за трагедията средства", каза той.

Близките на Виктория организират и голям благотворителен концерт, като желанието им е той да се проведе в деня, когато се навършват 40 дни от кончината й. Организаторите очакват властите да дадат съгласие събитието да се проведе в голямата спортна зала в Русе.

Друга от каузите в памет на Виктория ще е тази да има повече видеонаблюдение и осветление по крайбрежната алея, която е любимо място за спорт и разходки на местните жители.

Виктория Маринова беше член на бизнес организация за взаимопомощ в Русе. Нейни членове заявиха, че смятат да продължат начинанията на журналистката. Утре на редовната си сбирка те ще обсъдят детайлите по учредяването на фондация или сдружение в нейна памет, което ще има за цел да реализира това, което тя приживе не успя.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани