Публична дискусия обсъжда предстоящите европейски избори

09:10, 15 окт 18 / Политика 25 1282 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Бюрото на Европейския парламент в София организира публична дискусия днес. Темата е "Ще успеят ли европейските политически партии да адресират приоритетите на гражданите и техните идеи за бъдещето на Европейския съюз?".

В дискусията ще участват евродепутатите Георги Пирински и Ангел Джамбазки, а Ева Майдел и Светослав Малинов ще се включат чрез видеовръзка. Сред обсъжданите теми ще са сигурността на европейските граждани, реформите на европейските институции и новия европейски бюджет.

Началото на кампанията за изборите за ЕП е вече факт, макар и неофициално, и това нееднозначно стана ясно още през септември с речта на председателя на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер за състоянието на Европейския съюз пред Европейския парламент и последвалите изказванията на лидерите на парламентарните групи.

Дали политическите сили ще успеят да отговорят на очакванията на гражданите преди ключовия вот за нов Европарламент в контекста на предизвикателства, каквито поставя надигащият се национализъм и тероризъм. Това ще бъде основният въпрос и пред участниците в гражданския дебат в София, като своята визия за бъдещето на европейския проект ще споделят български евродепутати от основните политически сили.

Търсенето на общоевропейски решения на проблемите с миграцията и граничния контрол и ще съответства ли новият европейски бюджет на амбициите за по-сигурна и солидарна Европа също ще бъдат сред основните теми в дискусията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама