Звезден рожденик: Ралф Лорън

13:36, 14 окт 18 / Любопитно 25 1317 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес рожден ден празнува световноизвестният американски моделиер и бизнесмен Ралф Лорън и навършва 79 години!

Роден е в Бронкс, Ню Йорк, САЩ на 14 октомври 1939-а година. Син е на еврейски имигранти от Беларус. През 1968-а година пуска първата си колекция от мъжки дрехи. От 1971-а година започва да се занимава и с колекции на женски дрехи.

Като тийнейджър той променя фамилията си на Лорън и се разхожда в квартала си Бронкс, облечен в дръзки дрехи, като камуфлажни панталони и сако от туид.

До 26-ата си година Лорън вече е създал колекция от вратовръзки, която започва да продава. Той съчетава „парцалки“ и ги превръща в стилни вратовръзки. Дизайнерът създава по-дебела вратовръзка в европейски стил, която рядко се носи в Емпайър Стейт Билдинг.

В една от колекциите му е включена първата в света риза пике с яка с къси ръкави, която е налична в 24 цвята. Тя се превръща в класика и оттогава този вид ризи става известен като поло ризи.

Сега името на Ралф Лорън е известно в цял свят, а марката му е една от най-прочутите в света. Той печели милиарди от продажби всяка година и е синоним на изискания американски стил с мигновено разпознаваемото лого и име.

Дизайнерът е неотменна част от американската поп култура. Негови дрехи са носили едни от най-известните жени в страната. Мелания Тръмп, Хилари Клинтън, Бети Форд, Мишел Обама и Нанси Рейгън са носели дрехи на Лорън.

През 2015-а година дизайнерът съобщи, че се оттегля като генерален директор на Ralph Lauren Corporation. Той остава главен творчески ръководител и изпълнителен председател.

Състоянието му е оценено на близо седем милиарда долара, сочат данни на Forbes.

Ралф Лорън отдавна работи с важни американски личности. В началото на 2017-а година дизайнерът облече първата дама Мелания Тръмп за встъпването в длъжност на съпруга й Доналд Тръмп.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама