Вино от Бургундия бе продадено за рекордна цена

12:44, 14 окт 18 / Любопитно 25 1230 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Световният рекорд за цената на бутилка вино, бе подобрен в събота на търг в Ню Йорк, организиран от аукционната къща „Сотбис“

Бутилка вино от Бургундия, сорт „Романе Конти“ от 1945-а година бе закупена за 558 хиляди долара. Според аукционната къща са произведени само 600 бутилки от тази реколта.

Две бутилки, които бяха продадени на рекордна цена, бяха част от личната колекция от напитки на френския винопроизводител Робърт Друин. Тя бе напълно разпродадена за 7,3 милиона долара, пет пъти повече от предварително прогнозираната стойност.

Ръководителят на отдела на аукционната къща за продажба на вина нарече продажбата на двете бутилки от „Романе Конти“ „значителен момент не само за „Сотбис“, но и за целия световен пазар на вина и спиртни напитки". Новият световен рекорд от търга, показва, че сега търсенето на вино и силни алкохолни напитки с изключително високо качество никога не е било по-голямо и колекционерите по целия свят ще се активизират. Ръководителят изрази увереност, че предстоящите търгове на аукционната къща през ноември и декември също ще бъдат успешни.

Самоличността на купувачите традиционно бе запазена в тайна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама