Най-малко седем са жертвите на урагана Майкъл

07:40, 12 окт 18 / Свят 25 456 Topnovini
1

Най-малко 7 души са загинали, а 12 са ранени при преминаването на урагана Майкъл през Флорида, Джорджия и Северна Каролина. Ураганът отслабна до тропическа буря, но по-рано остави мащабни разрушения.

Това е най-мощният ураган в Съединените щати от повече от 50 години насам. Силата на ветровете му достига 250 км/ч. Бурята е нанесла сериозни материални щети, на места е помела къщи, от които са останали само основите. Най-малко 900 000 домакинства са без ток.

 

Хиляди служители на правоохранителните органи и спасителни екипи търсят оцелели сред отломките от разрушените домове. Една голяма част от жителите не се съобразиха със заповедите за евакуация и властите се опитват да установят връзка с тях.

Много домове са напълно унищожени в Мексико бийч, където ураганът първо навлезе към сушата и океанските вълни са достигнали размери, по-високи от покривите на къщите. Почти напълно разрушен е също Панама сити, където връхлетя най-мощната част от урагана. Изтръгнати електропроводи се виждат из целия град. Покривите са отнесени, а домовете са срутени от падналите дървета. Стотици коли са със счупени прозорци, много дори са обърнати от вятъра.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Ключови думи
Най-нови Най-четени Най-коментирани