Най-малко седем са жертвите на урагана Майкъл

07:40, 12 окт 18 / Свят 25 1300 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Най-малко 7 души са загинали, а 12 са ранени при преминаването на урагана Майкъл през Флорида, Джорджия и Северна Каролина. Ураганът отслабна до тропическа буря, но по-рано остави мащабни разрушения.

Това е най-мощният ураган в Съединените щати от повече от 50 години насам. Силата на ветровете му достига 250 км/ч. Бурята е нанесла сериозни материални щети, на места е помела къщи, от които са останали само основите. Най-малко 900 000 домакинства са без ток.

 

Хиляди служители на правоохранителните органи и спасителни екипи търсят оцелели сред отломките от разрушените домове. Една голяма част от жителите не се съобразиха със заповедите за евакуация и властите се опитват да установят връзка с тях.

Много домове са напълно унищожени в Мексико бийч, където ураганът първо навлезе към сушата и океанските вълни са достигнали размери, по-високи от покривите на къщите. Почти напълно разрушен е също Панама сити, където връхлетя най-мощната част от урагана. Изтръгнати електропроводи се виждат из целия град. Покривите са отнесени, а домовете са срутени от падналите дървета. Стотици коли са със счупени прозорци, много дори са обърнати от вятъра.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама