Ураганът Майкъл взе първа жертва, силата му отслабва

07:20, 11 окт 18 / Свят 25 598 Topnovini
1
2
3
4

Силният ураган Майкъл причини смъртен случай в американския щат Флорида, заради паднало дърво. Ураганът удари региона със скорост от 240 км/ч. За момента най-бедствено е положението в Панама Сити.

Макар вече да отслабва до първа степен, Майкъл достигна сушата като ураган от четвърта степен по скалата на Сафир-Симпсън.

Издадени са заповеди за евакуация в 22 окръга на щата, където Майкъл е първият ураган с подобна мощ от 100 години насам, но властите се опасяват, че много от гражданите са пренебрегнали призивите да напуснат домовете си. 3 000 спасители са в мобилизирани да помагат на засегнатите, а няколко самолета от базите в Атланта и Алабама са в готовност да участват в издирвателни мисии.

Майкъл е съпровождан от ветрове, достатъчно силни да вдигнат покриви на сгради и да разрушат къщи. Вълните на места се очаква да достигнат до 4 метра. Над 2 милиони души са получили инструкции за задължителна или препоръчителна евакуация.

Неочакваното бързо бедствието се разви от тропическа буря през уикенда, достигайки до ураган категория 4, черпейки сила от топлите води в Залива.

Очаква се Майкъл да премине през Флорида и да се придвижи към Джорджия рано в четвъртък (местно време) и Алабама. Синоптиците заявиха, че е възможно да се отприщят поройни дъждове и силни ветрове дори до двете Каролини, които все още се възстановяват от наводненията от урагана Флорънс.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани