Ураганът Майкъл взе първа жертва, силата му отслабва

07:20, 11 окт 18 / Свят 25 1437 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Силният ураган Майкъл причини смъртен случай в американския щат Флорида, заради паднало дърво. Ураганът удари региона със скорост от 240 км/ч. За момента най-бедствено е положението в Панама Сити.

Макар вече да отслабва до първа степен, Майкъл достигна сушата като ураган от четвърта степен по скалата на Сафир-Симпсън.

Издадени са заповеди за евакуация в 22 окръга на щата, където Майкъл е първият ураган с подобна мощ от 100 години насам, но властите се опасяват, че много от гражданите са пренебрегнали призивите да напуснат домовете си. 3 000 спасители са в мобилизирани да помагат на засегнатите, а няколко самолета от базите в Атланта и Алабама са в готовност да участват в издирвателни мисии.

Майкъл е съпровождан от ветрове, достатъчно силни да вдигнат покриви на сгради и да разрушат къщи. Вълните на места се очаква да достигнат до 4 метра. Над 2 милиони души са получили инструкции за задължителна или препоръчителна евакуация.

Неочакваното бързо бедствието се разви от тропическа буря през уикенда, достигайки до ураган категория 4, черпейки сила от топлите води в Залива.

Очаква се Майкъл да премине през Флорида и да се придвижи към Джорджия рано в четвъртък (местно време) и Алабама. Синоптиците заявиха, че е възможно да се отприщят поройни дъждове и силни ветрове дори до двете Каролини, които все още се възстановяват от наводненията от урагана Флорънс.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама