Арестуваха мъж, планирал да се взриви във Вашингтон в деня на изборите

09:00, 11 окт 18 / Свят 25 1149 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Мъж, който е искал да се взриви във Вашингтон, за да привлече общественото внимание към политическите си възгледи, бе арестуван и подведен под отговорност, съобщи БТА.

56-годишният Пол Розенфелд е бил задържан във вторник край дома си в щата Ню Йорк, заяви прокурор Джефри Берман. При направен обиск в дома му е намерено близо 90-килограмово самоделно взривно устройство.

Заподозреният е признал, че е искал да се взриви на Националната алея - известната еспланада, свързваща мемориала на президента Ейбрахам Линкълн и Конгреса на Капитолийския хълм. Той е планирал да го направи на 6 ноември, деня на междинните избори.

Розенфелд не е имал намерение да нарани друг човек, освен себе си. С планирания акт той е искал да привлече общественото внимание към подкрепяна от него политическа система, в която подборът на длъжностни лица се прави чрез хвърляне на жребий.

Той е обвинен в изработване на незаконно взривно устройство и за пренасяне на експлозив между щати. Всяко от двете обвинения се наказва с по 10 години затвор.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама