Балони с послания в Деня на психичното здраве пускат в Стара Загора

12:00, 10 окт 18 25 1192 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Балони с послания за психичното здраве ще полетят от площадката на РБ „Захарий Княжески“ в 17 часа в Световния ден на психичното здраве.

От 13:00 часа в Регионалната библиотека“Захари Княжески“ започва дискусия на тема „Психозата – страхове и митове. СТИГМА. Отдиференциране на психопатията“. Темата ще бъде илюстрирана с фрагмент от филма „Психиатрията Стоунхърст“.

Вече 11 години Дневен център за възрастни с ментални увреждания и хронични психични проблеми “Св.Св.Козма и Дамян“ в Стара Загора отваря врати за старозагорци, провежда занимания по цветарство и градинарство, трудотерапия, работят психолози, психиатри, медицински специалисти, музико- и арт-терапевти.

Осигурени са консултанти по правна грамотност и юридическа защита, спорт и рехабилитация. Към центъра е изграден малък параклис, в който служи отец Йордан Карагеоргиев. Първоначално стартирал като проект на „Отворено общество“, днес центърът предоставя услуги като държавно делегирана дейност на Община Стара Загора. Годишната издръжка на дейността му е 190 000 лв. При капацитет 30 души, миналата година от услугите му са се ползвали 21. 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама