Семейството на Джако позволи да се направи нов мюзикъл за живота му

18:45, 08 окт 18 / Любопитно 25 1043 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Животът на Майкъл Джексън ще бъде пресъздаден в нов мюзикъл, който се очаква да направи премиерата си на Бродуей през 2020 г. В мюзикъла ще бъдат използвани изцяло песни на Краля на попа.

Заглавието на мюзикъла все още не е известно. Текстът е дело на Лин Нотидж, която преподава театър в Колумбийския университет и е двукратна носителка на наградата „Пулицър” за драматургия. Нотидж работи над него с благословията на наследниците на Майкъл Джексън. В ролята на режисьор и хореограф ще бъде носителят на наградата „Тони” Кристофър Уилдън.

Не за първи път историята на живота на Джексън се появява на сцената. „Цирк дю Солей“ вече направи два спектакъла около хитовете на певеца. Michael Jackson One, който се играе от 2014 г. и сега може да се гледа в Лас Вегас и Michael Jackson The Immortal World Tour, който се завъртя между 2011 и 2014 г., също с подкрепата на неговите наследници.

Кралят на попа Майкъл Джексън почина на 50-годишна възраст през 2009 г. от свръхдоза аналгетик, предписан от личния му лекар, за да му помогне да заспи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама