Учени: Пийте само три чаши вино седмично, повече скъсяват живота

18:10, 04 окт 18 25 2013 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Учени от Медицинския университет в Сейнт Луис, щата Мисури, установиха, че не трябва да консумираме повече от три чаши вино седмично - в противен случай увеличаваме с 20% риска си от преждевременна смърт, пише вестник "Дейли мейл", цитиран от БТА.

Досега се считаше за здравословно изпиването по една чаша вино на ден. Но според екипа на проф. Сара Харц това е прекалено много. Американските учени стигнали до този извод, след като изучили клиничните данни на над 400 000 свои сънародници на възраст от 18 до 85 години.

"Консумирането на 1- 2 чаши вино в продължение на три дни предпазва от болести на сърцето", твърди проф. Харц. Но този ефект се губи, ако консумираме същото количество 7 дни седмично. 

Това важало за всички възрастови групи. Що се касае до риска от ракови заболявания, хората, чиито роднини са преминали през такива, изобщо не трябва да близват алкохол. Това би било най-добро за тяхното здраве.

Но жителите на някои географски зони с много нисък брой хронични заболявания може би няма да се съгласят с констатациите на проф. Харц, пише вестникът. Хората на средиземноморска диета, консумиращи една или две чаши вино дневно, достигат до дълбока старост.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама