Пъpвaтa пътничecĸa ĸaпcyлa ĸъм cвpъxзвyĸoв тpaнcпopт е вече факт

10:20, 06 окт 18 / Любопитно 25 1152 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Една от двете американски компании, разработващи концепцията за свръхзвуковата транспортна система Hyperloop, направи една крачка пред конкурента си, като представи първата готова пътническа капсулa.

Hyperloop Transportation Technologies (HTT) я показа тази седмица в Испания и предстои да я представи във Франция, където има база.

Капсулата е с дължина от 32 метра и тежи 5 тона. Наречената Quintero One може да превозва между 28 и 40 пътници. От компанията обясняват, че те ще се движат в капсулите под налягане върху магнитна възглавница.

Quintero One ще се движи с помощта на линеен индукционен двигател, като разполага с акумулаторни батерии. Това прави транспортната система безшумна и екологична.

"Нашата система е проектирана, така че по една капсула да отпатува на всеки 40 секунди, като те ще се движат с максимална скорост от 1223 км/ч. Тя може да превозва по 164 000 пътници на ден, когато достигне пълен капацитет", поясняват от HTT.

В началото на миналата година компанията потвърди, че ще отвори база за извършване на тестове и разработване на технологии във френския град Тулуза.

Междувременно преди месец конкурентната й Hyperloop One обяви, че е подписала официално споразумение с правителството на европейската държава за отварянето на център за разработване и тестване на технологии в Андалусия.

Базата ще се намира в малко селце в близост до град Малага, става ясно от официалното съобщение на компанията, пише money.bg

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама