​Съдът отмени „запечатването" на хотел "Маринела"

12:39, 03 окт 18 25 1250 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Административият съд отмени наложената от НАП мярка „запечатване“ на хотел "Маринела". Всички обекти в хотела работят без ограничения, съобщиха от "Виктория груп".

Хотелът може да бъде резервиран чрез глобалните и локални канали за резервиране на хотелско настаняване, както и чрез уебстраницата на хотел "Маринела"-София и директните телефони за резервации. В сила остават групови и корпоративни договорки за настаняване, както и договри за организиране на мероприятия.

Съгласно мотивите в определението на Административен съд – София град, изложените от органите на НАП мотиви за „запечатването“ на хотела са абстрактни и не представляват основания за предварителното изпълнение на ПАМ „запечатване на обекта“.

Съдът посочва още, че от издадената от органите на НАП заповед не става ясно „…как несъхранявайки свидетелство за регистрация на ИАСУТД в обекта „търговецът е създал пречки пред контролните органи да извършват цялостна проверка за установяване и проследяване правилното и законосъобразно регистриране и отчитане на осъществените продажби за съответния период“, който период изобщо не е бил уточнен, допълнително се пояснява в акта на съда, съобщават от Виктория груп.

След постановяване на определението на съда, органите на НАП са задължени незабавно да премахнат всички съобщения за запечатване на обекта.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама