Звезден рожденик: Зак Галифианакис

09:20, 01 окт 18 / Любопитно 25 790 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес рожден ден празнува актьорът Зак Галифианакис и навършва

Зак Галифианакис е роден на 1 октомври 1969 г. в Уилксбъро, Северна Каролина. Отгледан е по гръцки традиции. В края на 80-те години учи в North Carolina State University. Съвсем малко преди да завърши колеж обаче, той спира с обучението си и се мести в Ню Йорк. Там през 1995 г. среща комедийната актриса Лиса деЛариос, която го убеждава да се пробва и той в комедийния жанр. Галифианакис изнася първото си шоу в ресторант на Таймс Скуеър. След едногодишно упражняване на уменията си, Зак се мести в Лос Анджелис, където смята, че по-особеният му хумор ще намери по-голяма реализация.

През 1997 г. Зак прави своя телевизионен дебют в ситкома "Boston Common". През същата година участва и в късометражната комедия на MTV "Apt. 2F" и се снима за първи път в киното в "The King and Me" (1999).

През 2002 г. закратко Галифианакис води собствено шоу по VH1 - "Late World With Zach". Продукцията обаче не се приема достатъчно добре и скоро е свалена от ефир. От 2003 до 2005 г. Зак се снима в най-дълго продължилата му роля - тази в "Tru Calling". Докато се снима в киното и телевизията, Зак продължава да играе в малки клубове из страната заедно с други по-малко популярни актьори. За тях дори е направен документалният филм "The Comedians of Comedy", с помощта на който Зак става още по-известен. Това му помага да получава още и още роли.

През 2008 г. актьорът се снима в поредица реклами на водка Absolut, които се радват на страхотен успех. Същата година Галифианакис започва популярното и до днес шоу "Between Two Ferns with Zach Galifianakis". В клипчетата Зак се държи тотално неадкватно с гостите си.

През 2009 г. излиза филмът "Последният ергенски запой", в който Зак си партнира с Брадли Купър и Ед хелмс. Филмът изважда личността на Зак извън пределите на САЩ и го прави един от най-популярните съвременни комедийни актьори. Филмът печели "Златен глобус".

Следват роли във "Високо в небето" с Джордж Клуни (2009), "Път с предимство" (2010), където играе с Робърт Дауни-младши, "Поредният ергенски запой" (2011), "Ергенският запой Част III" (2013) и др.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама