Тръмп: С Kим Чен Ун се влюбихме един в друг

12:50, 30 сеп 18 / Свят 25 1172 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Президентът Доналд Тръмп заяви, че по време на неговото председателство между Вашингтон и Пхенян, отношенията им са се подобрили, а също така се пошегува, че той и лидерът на КНДР Ким Чен Ун „са се влюбили" един в друг.  В това отношение американският лидер говори в събота по време на реч пред своите поддръжници в щата Западна Вирджиния.

"Всичко е наред със Северна Корея", каза президентът.

Държавният глава също така обърна внимание на факта, че след срещата си с Ким по-рано тази година, Пхенян спря проведените ядрени и ракетни изпитания. "Няма повече ядрени опити, освен това те затварят много полигони. Ракетите вече не напускат територията на КНДР", каза Тръмп.

На 12 юни 2018-а година в Сингапур бе първата среща на лидерите на Съединените щати и на КНДР. В  резултат на това американският президент Доналд Тръмп и лидерът на КНДР Ким Чен Ун стигнаха до взаимно съгласие. В него, по-специално, Пхенян обяви желанието си да завърши ядрено разоръжаване на Корейския полуостров, и Съединените щати се ангажираха да осигурят сигурността на Северна Корея.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама