Каракачанов: Лобирам само за българската армия

15:00, 28 сеп 18 / Политика 25 1842 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

България ще се спре на най-добрата оферта за закупуване на изтребители и не може да се говори за лобизъм, каза в кулоарите на парламента вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов. Крайният срок за подаване на офертите изтича в понеделник в 12.00 ч.

"Аз лобирам за едно - за българската армия и за нейните бойни способности. За нищо друго не лобирам. Както се казва, това, което е добре за армията, значи е добре и за България. Няма никакъв лобизъм. Когато има покана към Министерство на отбраната, ти не можеш да приемеш една покана, да откажеш друга. Това би било лобизъм, ако подбираш поканите. От друга страна какво означава, че по време на подобни процедури ние не трябва да поддържаме отношения с тези държави. Ами за самолетите са 4 държави, за бронираната машина 4-5 различни, за корабите ще бъдат 7 или 8. Това означава ли, че ние с половината Европейски съюз и НАТО в рамките на половин година, докато текат процедурите, че може и повече, не дай си Боже, ние да не поддържаме контакти с никого. Така че няма лобизъм", заяви Красимир Каракачанов.

Коментарът Каракачанов направи по повод срещите на заместника му Атанас Запрянов, който е в Швеция за разговори и със SAAB. Шведската компания е кандидат за доставка на изтребители Грипен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама