Как Жозе Моуриньо стана жертва на собствения си успех?

10:47, 27 сеп 18 / Спорт 25 1208 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Без съмнение Моуриньо е един от най-успешните треньори, който се утвърди, като може би най-големият новатор на неговото поколение с методите и похвати, които сякаш изпреварваха времето си.

През последните години обаче играта се промени и много анализатори смятат, че Моуриньо вече не е на гребена на вълната. Само в последната седмица отборът му Манчестър Юнайтед понесе две тежки загуби от екипи, в които начело са негови ученици! Нуну Ешпириту Санту е начело на Улвърхамптън Уондърърс, а Франк Лампард на Дарби Каунти. Двамата бивши футболисти работиха дълги години с Моуриньо и познават изключително добре методите, подхода, тактиката и стратегията на бившия си наставник. Освен това ясно се вижда, че дори са успели да подобрят част от концепциите на португалеца и точно това, което преди го правеше специален, уникален и различен, вече е новото нормално в световния футбол.

Големият въпрос сега е - ще успее ли Жозе Моуриньо да се преоткрие и отново да очертае новите посоки във футболния мениджмънт?

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама