Двама задържани за нападението над журналиста Димитър Върбанов

07:50, 27 сеп 18 25 1430 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Задържани са двама от нападателите на журналиста Димитър Върбанов.

Той се намира в болница след нападение от служители на склад във Велико Търново, които са обект на негово разследване. Репортерът на "Господари на ефира" е бил пребит, докато е снимал продължение на разследване, свързано със склад за храни с изтекъл срок на годност. В момента е настанен в Неврохирургията на Великотърновската болница с множество травми по главата и ръцете, но без опасност за живота. Полицията и прокуратурата започнаха разследване по случая.

Премиерът Бойко Борисов е поискал спешно да му се докладва за разследването и виновните за нападението да бъдат най-строго наказани. От Ню Йорк, където е на посещение за участие в сесията на Общото събрание на ООН, министър-председателят коментира инцидента.

"Разговарях с Терзийски, директора на полицията. Той е в Хага. Да кажем, че в 2 или 3 през нощта българско време. Дал съм им час и половина срок да ми докладват - арестувани, задържани, съответно, побойниците и с цялата строгост на закона да бъдат наказани. Така че надявам се и прокурорите бързо да повдигнат обвинения, разбира се, по всички правила на наказателния закон. Това е недопустимо. Знаете, аз само за кимване или намек махам от парламентарната група към журналист. Такова нещо не може да се толерира. Не само да се толерира, просто трябва да сме изключително непримирими към подобни деяния", заяви Борисов, предаде БНТ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама