Наказват учителките, превели деца през жп прелез при спуснати бариери

12:55, 21 сеп 18 25 1302 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Учителките, които преведоха деца през жп прелез при спуснати бариери и наближаващ влак, вече са глобени по Закона за движение по пътищата, а до дни ще получат и дисциплинарно наказание. Това каза пред ''Дарик'' директорката на училището Юлия Трионджиева. Случката от вчера стана известна, след като очевидец заснел как децата преминават жп прелеза под командата на тяхна учителка.

Група от около 30 ученика от Основно училище "Неофит Рилски" във Велинград пресича жп линията, след като всички сигнализации за идващ влак са направени. Групата е водена от две учителки и след като се вижда приближаването на самия влак, едната от тях спира част от учениците до линията. Това е заснето в любителското видео от вчера, а обяснението, което преподавателките са дали, разказа директорката на школото Юлия Трионджиева.

"Обясниха, че след като са наближили прелеза, не са видели влакът да идва и съответно част от децата са пресекли линията. Децата, като са чули звуковия сигнал на влака, и са изпаднали в някаква паника, макар че те са малки и при всяка една ситуация, дори при спъване на човек изпадат в такова състояние. Но съответно учителките са реагирали адекватно на тяхното поведение и се вижда, че са разделени на групички в присъствието на по една от учителките", каза Трионджиева.

От МВР вече са се сезирали по случая и на двете учителки е наложена глоба. Те са на работа днес, а до дни ще стане ясно кое от трите наказания ще им бъде наложено - забележа, предупреждение за уволнение или уволнение. Най-вероятно третият вариант няма да се случи, тъй като не е имало реално опасност за живота на децата, смята директорът на училището.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама