Мун Дже Ин ще предаде на Тръмп писмо от Ким Чен Ун

15:10, 20 сеп 18 / Свят 25 949 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Президентът на Южна Корея Мун Дже Ин каза при завръщането си от посещението си в Северна Корея, че севернокорейският лидер Ким Чен Ун му е предал послание, което да връчи на президента на САЩ Доналд Тръмп, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Ким е изразил пред Мун също така надежда, че в скоро време ще се проведе нова среща на върха между него и Тръмп. Първата среща между тях беше на 12-ти юни в Сингапур.

Севернокорейският лидер е заявил още, че иска бързото завършване на денуклеаризацията, разказа още Мун.

"Ким Чен Ун сподели, че иска бързо да се приключи денуклеаризацията и той да се фокусира върху икономическото развитие", каза южнокорейският лидер.

"Ким изрази надежда, че американският държавен секретар Майк Помпейо ще посети Северна Корея скоро и че в близко бъдеще ще може да има среща на върха с Тръмп, за да може процесът на денуклеаризацията да се придвижи напред бързо", каза Мун.

Южнокорейският лидер припомни, че идната седмица той ще се срещне с Тръмп и ще му предаде посланието от Ким. На тази среща той и Тръмп ще обсъждат целта, заявена от лидерите на двете корейски държави да се обяви официално край на Корейската война до края на настоящата година.

"Надявам се, че мирният договор със Северна Корея ще бъде подписан в близко бъдеще", заяви Мун.

Корейската война /1950-1953 г./ технически продължава, защото приключи с прекратяване на огъня, а не с мирен договор.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама