Голям концерт подготвят в Добрич за празника на града

17:30, 20 сеп 18 25 1146 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Богата програма очаква добричлии в Деня на града- 25 септември.

Любимият певец на тийнейджърите Криско ще забавлява добричлии и гостите на града на празничния поп–рок концерт „Здравей Добрич“ на 25 септември от 19.30 часа на площад „Свобода“.

Младият изпълнител ще представи избрани свои песни, които се превърнаха в хитове и завладяха българските топ класации.

В концерта ще участват още  Арт център „Палитра” с директор Иван Иванов, СК „Алексия“ с хореограф Севдалина Мавродиева, Студио за поп-рок певци „Сарандев” при Общински младежки център  с вокален педагог Елена Карабельова, възпитаници  на СУ „Св. Климент Охридски” с педагог Милена Пеева, Хип-хоп формация „NNS CREW” при Общински младежки център  с ръководител Миглена Георгиева и Балетна формация „My Dance“ с ръководител Пламена Петрова.

Водещ на празника ще бъде талантливият и харизматичен изпълнител Дамян Попов. Вечерта ще завърши с празнични илюминации.

От 12.00 часа кметът на Добрич Йордан Йорданов ще открие Композиция от Кръст за храброст и две паметни плочи с имена на загинали от 53-ти пехотен полк, част от 7–ма рилска дивизия, участвала в Добричката епопея. Монументът се намира на фасадата на НЧ „Пробуда“ в квартал „Рилци“ и е символ на признателните поколения към саможертвата на воините, загинали за освобождението на Добруджа. Композицията е на скулптора Христо Илиев и е изработена от полимер бетон. На паметните плочи са изписани имената на 62-ма военнослужещи, които са загинали в Добричката епопея или са починали от раните си. Мястото на паметния знак е избрано, тъй като Квартал „Рилци“ в Добрич носи името на пехотната дивизия, участвала в боевете от Добричката Епопея.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама