24-часова полицейска операция тече по пътищата в Шумен

12:15, 19 сеп 18 25 1420 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На територията на ОДМВР-Шумен във връзка с Европейския ден без загинали на пътя се провежда 24-часова специализирана полицейска операция. Дългогодишните анализи на пътнотранспортната обстановка показват, че основна и неизместима причина за настъпването на тежки пътни инциденти е превишената и несъобразена скорост. Независимо от сезоните в годината тя е на първо място.

За периода юни - август на територията на ОД на МВР-Шумен са засечени водачи, които са „прелитали“ покрай камерите за контрол на скоростта. „Рекордът“ за шофиране в населено място е 133 км/час при разрешени максимални 50.

Шофьорът е бил зад волана на лек автомобил Опел „Вектра“ със силистренска регистрация и е засечен от камера на ул.“Димитър Благоев“ в село Панайот Волов. Наложена му е глоба в размер на 950 лева, лишен е от правото да управлява за срок от три месеца.

На 9 август в село Радко Димитриево водач на лек автомобил Мерцедес Ц клас с шуменска регистрация е преминал със 123 км/час при ограничение от 50 км/час. За констатираното нарушения му е наложена глоба в размер на 850 лева и лишаване от правото да управлява за срок от три месеца.

Същата глоба и лишаване за 3 месеца е наложена на шофьор, който бил зад волана на лек автомобил Фолксваген „Пасат“ с шуменски регистрационни номера и бил засечен да шофира на 10 август на бул.“Симеон Велики „в Шумен със 122 км/час при максимално разрешена за населено място 50.

През летните месеци рекордът за шофиране с превишена скорост извън населено място е на водач на лек автомобил Ауди А4, който бил установен да шофира със 145 км/час при ограничени на скоростта от 60. Той бил засечен на 6 август близо до бензиностанция „Шел“ по главен път Разград-Шумен. Санкцията му е 900 лв.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама