Миню Стайков и групата му остават за постоянно в ареста

22:53, 18 сеп 18 25 1394 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Бизнесменът Миню Стайков остава в ареста за постоянно. Това реши след 12-часово заседание Апелативният специализиран наказателен съд. Стайков е обвинен за данъчни престъпления и пране на пари. Освен него бяха задържани Белун Хазърбасанов и синът на кмета на Карнобат - Иван Димитров, които също остават в ареста, предаде БНТ.

Съдът прие, че прокуратурата е събрала достатъчно доказателства, за да се направи обосновано предопложение, че тримата заедно с още петима други са участвали в организирана престъпна група с цел производство и разпространеие на цигари без бандерол, данъчни престълния и пране на пари.

Според апелативните магистрати обаче, липсват достатъчно доказателства за извършването на изборените вторични престъпления с изключение на нераглемеинтираното производство на цигари.

В групата участва и синът на Миню Стайков, за когото е издадена европейска заповед за арест и се издирва.

В днешното заседание прокуратурата представи нови 6 тома доказателства, според които Миню Стайков е усвоявaл неправомерно европейски средства чрез програмата "Млад фермер", за което е използвал младежи до 28 години, които са деца на негови служители във фирма "Сис Индъстрис".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама