"Игра на тронове" - големият победител на наградите "Еми"

08:20, 18 сеп 18 / Любопитно 25 1405 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Сериалът „Игра на тронове“ на американската кабелна телевизия HBO спечели награда „Еми“ за най-добър драматичен сериал на 70-ата церемония за наградите „Еми“ в „Майкрософт тиътър“ в Лос Анджелис тази нощ. За трети път „Игра на тронове“ получава награда „Еми“ - телевизионния еквивалент на Оскарите.

Сценаристите и продуценти Дейвид Бениоф и Ди Би Уайс излязоха на сцената в Майкрософт Тиътър заедно с целия екип. Според Бениоф заслугата за успеха е преди всичко на писателя, създал поредицата - Джордж Ар Ар Мартин.

"Да пишем за актьори като тези е чест, която се случва веднъж в живота, но ние не сме измислили героите, това е Джордж Ар Ар Мартин. Шоуто нямаше да случи без лудия гений Джордж", каза Бениоф.

Ди Би Уайс беше на друго мнение: "Шоуто е толкова добро, колкото хората, които го правят и ние сме благословени и късметлии да имаме най-добрите актьори и екип."

„Прекрасната г-жа Мейзъл“ на Амазон получи „Еми“ за най-добър комедиен сериал.

Британската актриса Клеър Фой беше отличена като най-добра актриса за ролята й на младата кралица Елизабет Втора в драматичния сериал "Короната". Сериалът на стрийминг канала Netflix стана трамплин за 34-годишната актриса, участвала преди това в британски телевизионни филми.

Британският актьор Матю Рис бе удостоен с "Еми" за най-добър актьор за ролята му в сериала "Американците" - сага за съветските шпиони от КГБ в САЩ през Студената война, чийто шести и последен сезон завърши през пролетта.

Танди Нютън получи "Еми" за най-добра актриса в поддържаща роля в сериала "Западен свят".

Наградата "Еми" за най-добър актьор в поддържаща роля бе присъдена на Питър Динклидж за ролята му в сериала "Игра на тронове".

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама